Sample image

Pentru a veni în sprijinul gospodăriilordin zona rurală, Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) organizează cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL).

Punctele gastronomice locale = unităţi reprezentate de bucătăriile particulare din incinta locuinţelor din mediul rural, unde se prepară şi servesc produse culinare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane; produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderenţă din producţia primară de la nivelul exploatației proprii, precum şi de la producătorii locali sau din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor (Ordin 111/2008 ANSVSA, Anexa I, cap. II, lit.m) ). PGL este o extensie a gospodăriei țărănești care valorifică superior produsele proprii și produsele locale și conservă/promovează patrimoniul gastronomic local. Cursurile sunt gratuite și se vor organizeaza la cererea unui număr de minimum 10 cursanți. Acestea se derulează pe parcursul a 4 zile, în perioada 27-30 Septembrie 2021, cu începere de la ora 13:00, în sala de ședințe a Primăriei Baia Sprie și vor avea o durată de aprox. 4 ore. Atestatul obținut de participanții la curs este recunoscut de Oficiul Național al Registrului Comerțului ca document care atestă pregătirea profesională și poate fi prezentat în cadrul procesului de autorizare și înregistrare a activității Punctului Gastronomic Local pe codul CAEN 5610 - Restaurante pentru persoanele care înființează sau dețin forme de organizare economică de tipul PFA, ÎI, ÎF. Modul de organizare: cu prezență fizică la sala de curs. În cazul în care nu se înscriu minim 10 persoane pentru cursurile cu participare fizică, se poate solicita derularea cursurilor în sistem online. Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele: - copie după cartea de identitate/buletin a solicitantului; - cerere tip de înscriere; - fișa personală a solicitantului. Formularele „Cerere tip” și „Fișa solicitantului” pot fi descărcate aici: https://drive.google.com/drive/folders/1_iNjCtnHuUddoG1mbdsumF58QDhsBC0i?usp=sharing

Persoanele interesate se pot înscrie prin e-mail la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pentru mai multe informații: Simona Banc (ANZM) - Tel. +40 783 229 060

 

facebook Oras Baia Sprie

Echipa manegeriala

Sample image

Alin Birda

Primar
primar@baiasprie.ro
Sample image

Stefan Sarca

Viceprimar
viceprimar@baiasprie.ro
Sample image

Felicia Chira

Secretar
secretar@baiasprie.ro